Saturday, September 20, 2008

Petisyen


Salam.. aku just wondering.. kalau kita tak puas hati pada satu2 perkhidmatan kerajaan.. boleh ka kita buat petisyen?

Contohnya,kalau kita tak puas hati, duit claim kita lambat dapat..tapi dalam masa sama,kalau kita lambat hantaq borang,duit kita hangus..

Kalau dulu2 tak payah borang,tiba2 sekarang kena borang.. agak2 kalau kita bengang dan hantar aduan kat surat kabar dan Jabatan Kerajaan yang berkenaan macam mana ya?
Pegawai tu boleh kena tindakan ka? Atau kita,student yang kena tindakan?

Atau kita kena buat tunjuk perasaan bawa memorandum yang ditandatangani oleh 100 orang pergi ke pejabat jabatan berkenaan.. pastu kita hantar berita kat surat kaba.. semua surat kaba.. baik perdana mahupun alternatif..

Agak2 bila buat camtu, pegawai2 ni nak dengar ka rintihan student? Atau memang kita tak leh buat apa2?
Sapa sokong untuk buat sesuatu,sila hantar cadangan anda.. anonymous pun takpa..yang penting ada cadangan..

Wasalam

2 comments:

Aizad said...

ada jugak terfikir pasal ni cuti summer ituhari, nak report kat sapa2, tp last2 tulis email kat pejabat UK je,alhamdulillah UK punye respon bagus, duit garda/buku utk semester 2007/2008 dapat dalam masa 2weeks lepas report kat UK(last week baru dapat)

najmi said...

Thanks Aizad.. aku akan cuba cara sama.