Sunday, September 14, 2008

Ramadhan Mubarak

Salam,dah hampir separuh bulan dah.. Kami nak ucapkan selamat berpuasa kepada kawan2 semua.. harap di ramadhan ni, kita upgrade dan calibrate semua amalan kita..

Kalau tahun2 lepas kita posa tahan makan ja, tahun ni kita upgrade try tak mengumpat plak..kurangkan cakap..
Sapa yang dah jenis tak ngumpat, tahun ni upgrade jaga mata plak.. tak ushar mende pelik2..faham2 la Dublin ni.. banyak sangat daging terdedah..

Dalam masa sama,kita kalibrasi balik amalan pemakanan kita.. bulan posa ni, kita switch balik kepada amalan pemakanan sihat..makan buah, kurangkan makan yang berlemak dsb..

Dan yang paling penting.. jangan lupa doa.. tiap2 hari kena upgrade doa...tambah doa.. mintak sejahtera dunia akhirat..

Kepada adik2 baru yang akan sampai hujung bulan ni.. bulan posa ni,buat baik cukup2 ngan orang tua dan adk beradik lain.. sapa tak pernah masuk dapur, haa sila la masuk.. tlg basuh pinggan,tlg jemur kain, lipat kain, tolong masak.. sebab bila korang datang sini, suasana dah expect korang tau menda2 ni semua.. paling penting, kena tau jaga kebersihan..

O ya nak pesan..tlg bawak ikan bilis, ikan kering, belacan dan cabai kering... okeh? kami tunggu.. wasalam


Lagu posa..

Bilik 7

6 comments:

Pemburu said...

banyak gila demand makanan exotic. haha. kat sini pun ada bilis... :p

Anonymous said...

pandai menjawab pulak si pemburu ni..

Anonymous said...

biaq la. cabai kering msia bguih... x pedas sgt, yg sana punya bubuh 2-3 bijik dah ada yg x boleh makan..hahaha

Pemburu said...

haha. relax la anon....

Anonymous said...

apa susah.. terlebih cabai.. masukkan aja bawang bebanyak.. byk songeh tol..

ex-218 said...

teka-teki, dalam rumah 218, siapa yang tak tahan cabai? haha...